Direct contact? Bel: 036 - 536 74 44

Home > Algemene Tandheelkunde > Parodontitis

Parodontitis laten behandelen door Gebit ID

Het steunweefsel rondom onze tanden en kiezen wordt gevormd door het parodontium, waarvan het tandvlees en kaakbot een belangrijk onderdeel uitmaken.

Een ontsteking van het tandvlees ontstaat wanneer bacteriën uit tandplaque er te lang op blijven zitten. We spreken dan van gingivitis.

Bij het onbehandeld blijven van gingivitis breidt de ontsteking zich uit naar het kaakbot. We spreken dan van parodontitis.

Bij parodontitis wordt het kaakbot, waar de tanden en kiezen in vastzitten, door een ontstekingsproces afgebroken. Indien parodontitis onbehandeld blijft, kan er uiteindelijk zoveel kaakbot verloren gaan dat tanden en kiezen los gaan zitten en zelfs eruit kunnen vallen.

Gebit ID besteedt uitgebreid aandacht aan het voorkomen van ontstoken tandvlees en kaakbot. Is gingivitis en/ of parodontitis reeds in de mond aanwezig? Dan doen wij van Gebit ID ons uiterste best om deze ontsteking samen met onze klant te verhelpen!

Brochure ontstoken tandvleesBrochure roken en mondgezondheid
 


Afspraak maken met Tandartspraktijk Gebit ID AlmereAfspraak maken met Gebit ID Almere

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend. Op maandag tot en met donderdag van 8.15 's ochtends tot 16:30 uur 's middags. Op vrijdag van 9:00 's ochtends tot 17.00 uur 's middags.
Een afspraak maken met tandartspraktijk Gebit ID Almere kan via de telefoon 036 - 536 74 44 of ons contactformulier.

Neem contact op