Direct contact? Bel: 036 - 536 74 44

Home > Algemene Tandheelkunde > Wortelkanaalbehandelingen

Wortelkanaalbehandelingen bij Gebit ID

Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel een ‘zenuwkanaalbehandeling’ genoemd. In de wortels van onze tanden en kiezen zitten er kanalen. In deze wortelkanalen lopen zenuwen en bloedvaatjes.

De zenuw in de wortelkanalen kan ontstoken raken door tandbederf (cariës), het langdurig lekken van een vulling of door een harde klap tegen een tand (trauma).

Een wortelkanaalbehandeling is nodig indien de ontsteking van de zenuw niet meer door het lichaam zelf verholpen kan worden of als de zenuw afsterft als gevolg van de ontsteking.

Indien de wortelkanaalbehandeling niet wordt uitgevoerd kunnen bacteriën een ontsteking van het kaakbot rondom de wortels veroorzaken. Ontstoken kaakbot kan gevaar opleveren voor het behoud van een tand of kies.

Meestal wordt bij Gebit ID na een succesvolle wortelkanaalbehandeling een kroon geplaatst om de tand/kies te beschermen tegen breuk.

Brochure wortelkanaalbehandelingen
 


Afspraak maken met Tandartspraktijk Gebit ID AlmereAfspraak maken met Gebit ID Almere

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend. Op maandag tot en met donderdag van 8.15 's ochtends tot 16:30 uur 's middags. Op vrijdag van 9:00 's ochtends tot 17.00 uur 's middags.
Een afspraak maken met tandartspraktijk Gebit ID Almere kan via de telefoon 036 - 536 74 44 of ons contactformulier.

Neem contact op