Direct contact? Bel: 036 - 536 74 44

Home > Blog > Onzichtbare Beugel Tandarts Almere

Onzichtbare Beugel Tandarts Almere

Onzichtbare Beugel Tandarts Almere

Onzichtbare beugels worden steeds populairder. Voor de behandeling met de onzichtbare beugel wordt er een reeks op maat gemaakte beugels vervaardigd. De beugel is nagenoeg niet te zien en sluit heel goed aan tegen het gebit.

Elke onzichtbare beugel uit de reeks geeft een lichte verschuiving van het gebit. Het gebit wordt hierbij horizontaal en verticaal bewogen. Indien nodig kunnen er ook rotaties mee worden uitgevoerd. De onzichtbare beugels worden zodanig gemaakt dat ze de juiste hoeveelheid kracht op de juiste plek en op het juiste moment geven!

Hoe werkt het?

Meestal wordt elke 2 weken de volgende onzichtbare beugel in gedaan, met als gevolg een geleidelijke verplaatsing van het gebit. Dit alles verloopt volgens een op maat gemaakt behandelplan dat door uw tandarts & het tandtechnisch laboratorium is opgesteld.

Wat is er aan informatie nodig om te weten of een behandeling met de onzichtbare beugel mogelijk is?

  • gebitsmodellen
  • een panorama röntgenfoto van het gebit
  • gewone camera foto’s van het profiel, het gebit & de glimlach van de klant

Hierna wordt er aan de hand van de ingewonnen informatie gekeken of een behandeling met de onzichtbare beugel mogelijk is en of het ’t gewenste eindresultaat zal geven. Indien een behandeling mogelijk is, wordt een digitale simulatie gemaakt van het verloop van de behandeling. De digitale simulatie laat aan de klant zien hoe de stand van het gebit per onzichtbare beugel verandert. En het laat zien hoe het gebit er uiteindelijk uit komt te zien. Aan de hand van de simulatie kan de tandarts berekenen hoeveel beugels er nodig zijn voor de behandeling & wat de kosten hiervan zullen bedragen.

Na afloop

Nadat de behandeling tot een eind is gekomen worden er nachtbeugels gemaakt. Deze kunnen het best voor altijd tijdens het slapen in de avond worden gedragen. Indien de klant dit niet ziet zitten, kan er een spalk van draad aan de binnenkant van de tanden permanent vastgezet worden. Een nachtbeugel of spalk voorkomt dat de tanden terug kunnen schuiven naar hun oude positie.