Direct contact? Bel: 036 - 536 74 44

Home > Cosmetische Tandheelkunde > Onzichtbare beugel

Onzichtbare beugel laten plaatsen bij Gebit ID in Almere

Onzichtbare beugel halen in AlmereStaan uw tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Scheefstand van tanden veroorzaakt ongunstige belasting van het gebit. Hierdoor treedt sneller en meer slijtage van het gebit op. Doordat er steeds meer glazuur verloren gaat, worden onze tanden korter waardoor de beet van het gebit verandert. Het gevolg hiervan is dat het kaakgewricht overbelast kan raken en pijnlijk kan worden. Daarnaast zorgt scheefstand ervoor dat uw tanden moeilijker schoon te houden zijn en hierdoor de kans op ontstekingen van het tandvlees en gaatjes groter is.

Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat uw tanden weer recht komen te staan. Behalve het voorkomen van gezondheidsklachten heeft een stralend gebit met rechte tanden ook een positieve invloed op uw zelfvertrouwen. Door technische ontwikkelingen in de orthodontie is er steeds meer mogelijk. Een voorbeeld hiervan is de onzichtbare beugel van Invisalign, die de drempel om op latere leeftijd aan een beugel te beginnen een stuk heeft verlaagd! 

Onzichtbare beugels van Invisalign bij Gebit ID

Bij Gebit ID begrijpen wij dat het dragen van een beugel ongemak met zich meebrengt. Om het dragen van een beugel zo prettig mogelijk te maken, gebruiken wij daarom de innovatieve onzichtbare beugels van Invisalign. De Invisalign behandeling bestaat uit een reeks uitneembare, transparante hoesjes (aligners) die speciaal voor uw gebit op maat worden gemaakt. Elke 2 weken vervangt u zelf de aligner voor een nieuwe die net iets verschilt van de vorige. Zo worden uw tanden en kiezen stapje voor stapje naar de juiste positie bewogen.

Voordelen van Invisalign

  • Geen metalen of scherpe randjes in uw mond
  • Tijdens het eten en drinken kunt u de onzichtbare beugel uitnemen
  • Voor zowel tieners als volwassen is een Invisalign behandeling geschikt
  • Kortere behandeling dan bij een traditionele beugelbehandeling

De voordelen van een onzichtbare beugel van Invisalign

Uitneembaar

Houdt gemakkelijk uw mondhygiëne op peil en geniet van gebruikelijke eetpatronen.

Meer comfort

Het SmartTrack-materiaal® is comfortabeler en beter afgestemd op de exacte tandvleeslijn.

Minder pijnlijk

De aligners van Invisalign zijn minder pijnlijk dan de ouderwetse metalen beugels.

Wat kost een onzichtbare beugel?

De kosten van een Invisalign behandeling worden bepaald door de complexiteit en de duur van de behandeling. Tegenwoordig worden de beugel behandelingen door veel tandartsverzekeringen (gedeeltelijk) vergoed. Omdat dit per zorgverzekeraar en type polis verschilt, is het raadzaam om meer informatie hierover op te vragen bij uw zorgverzekeraar. Door onze ruime kennis en  expertise, kunnen wij het behandeltraject al voor een groot deel vooraf voorspellen. Zo houden wij de kosten zo laag als mogelijk voor u!

Ook geïnteresseerd geraakt in een onzichtbare beugel van Invisalign?

Maak dan direct een afspraak voor een intake gesprek met een van onze specialisten. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een onzichtbare beugel en hoe we voor u  een stralende glimlach kunnen creëren!